Olemattoman unelman täyttymys - Google Art Project

En ole rohjennut edes uneksia tällaisesta. Ja nyt se on yhtäkkiä tässä.

Googlen hakukentän alapuolelle on ilmestynyt teksti Google Art Project. Se on linkki suoraan maailman taiteen syliin. Osoitteessa on sadanviidenkymmenenviiden kuuluisan taidemuseon teoksia äärettömän tarkkoina värikuvina.

File:Renoir21.jpg
Bal du moulin de la Galette
Wikimedia Commons


Yllä kuva Renoirin maalauksesta Wikimedia Commonsissa. Katso nyt täällä Google Art Projectin kuva samasta teoksesta ja vertaile. Ero on huikea, värejä myöten.

Jos haluat katsoa, miten maalauksen keskellä olevan naisen silmät on maalattu, vie kursori kyseiseen kohtaan ja kaksoisklikkaa muutaman kerran. Simsalabim! Näet valitsemasi alueen valtavana suurennoksena ja huomaat, kuinka rennon viitteellisesti taiteilija on silmät maalannut. Nehän ovat kuin kolibreja hiekalla.

Tässä aarreaitasta löytyy muitakin kalleuksia taidefriikeille. Google on vienyt katunäkymätoiminnot taidemuseoihin. Voit lähteä kiertelemään Musée d'Orsayn saleihin nähdäksesi, mihin kyseinen Renoirin teos on museossa ripustettu ja miltä se siellä näyttää. Museon omille sivuille pääset tästä


Google Art Projectin sivuilla voi opiskella myös taidehistoriaa paitsi tekstien ja kuvien, myös videoiden avulla.  


Muuten, toukokuun kuudenteen saakka voit tutustua d'Orsayssa myös kokoelmaan Akseli Gallen-Kallelan teoksia. Että jos satut Pariisissa liikkumaan ...   

Kommentit

  1. Kiitos muistutuksesta! Minun on pitänyt tehdä postaus tästä Googlen loistavasta palvelusta, mutta unohtui sitten kiireiden joukkoon. Tämä on kyllä mahtavin juttu vähään aikaan.

    VastaaPoista
  2. Olkaa hyvät vain Hietzu ja Tuija. Mukavaa, kun tekin tykkäätte aiheesta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit